trenutak

Internet prodavnica poklona i poklon vaučera
Trenutak nije sajt za grupnu kupovinu, naša ponuda je stalna i sačinjena je od najkvalitetnijih proizvoda i usluga u Srbiji!

Upotreba kolačića

Početna » Upotreba kolačića

Na portalu Trenutak.rs koristimo tehnološka sredstva za prikupljanje informacija koje omogućavaju da unapredimo kvalitet vašeg boravka na internetu, izmeđuostalog i kolačiće. U ovom dokumentu sadržana je naša politika o upotrebi kolačića, u skladu sa Direktivom EU o privatnosti i elektronskim komunikacijama.

Nadamo se da će vam ovaj dokument pomoći da razumete kako koristimo kolačiće i da ćete sa više poverenja nego ranije pristupati toj temi. Ako imate dodatna pitanja, molimo vas da nam se obratite na podrska@trenutak.rs

Šta su kolačići?

Kolačići ("cookies") su male tekstualne datoteke koje su uskladištene na vašem računaru kada posetite neki sajt. Na našem sajtu kolačiće koristimo radi poboljšanja korisničkog iskustva, odnosno radi čuvanja anonimnih informacija o posetama, toku kupovine i procesa naručivanja.

Koje kolačiće koristimo?

Za neometano funkcionisanje sajta koristimo više tipova kolačića:

Osnovni kolačići:

  • Kolačić za pamćenje sesije (da li ste ulogovani)
  • Kolačić za praćenje toka kupovine i sadržaja korpe

Funkcionalni kolačići:

  • Kolačić za uvid u posećene stranice preko servisa Google Analitics

Kolačići društvenih mreža:

  • Kolačić koji omogućuje deljenje sadržaja na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter

Određeni kolačići nisu neophodni, ali su preporučljivi u procesu pružanja boljeg korisničkog iskustva i anonimne statistike o sadržaju koji posećujete. Kao posetilac sajta možete onemogućiti kolačiće koji su sačuvani na vašem računaru, ali to može zaustaviti ispravno funkcionisanje nekih delova sajta.

Kako treća lica koriste kolačiće na ovom sajtu?

U nekim situacijama delujemo zajedno sa trećim licima čije usluge ili servise integrišemo na našem sajtu. Treća lica-oglašivači i ostale organizacije mogu da koriste svoje kolačiće da bi prikupili podatke o vašim aktivnostima na našem sajtu i/li podatke o oglasima koje ste otvorili na sajtu.  Ovi podaci mogu potom biti korišćeni kako bi vam bili upućivani oglasi za koje oglašivači veruju da će vas interesovati, na osnovu sadržaja koje ste pregledali. Treća lica-oglašivači mogu da ove podatke koriste i da bi izmerili učinkovitost svojih oglasa. Ove kolačiće mi ne kontrolišemo, tako da, ako želite da onesposobite kolaćiće trećih lica, molimo vas da konsultujete vebsajt konkretnog trećeg lica o kom je reč.

.